Startmoment tweede WKO-bron Europapark › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Startmoment tweede WKO-bron Europapark

van tot Team 4, Boumaboulevard 400, Groningen

Op woensdag 2 mei (van 10.00 – ca 11.30) willen we graag samen met u een bijzonder moment vieren: de start van de aanleg van een tweede collectieve warmte- en koudebron op het Europapark in de stad Groningen. Hierbij ontvangt u het programma.

Zoals u weet gaan in de toekomst diverse nieuwe gebouwen in het Europapark gebruik maken van duurzame warmte- en koudeopslag (WKO) van WarmteStad. Een prachtige ontwikkeling, want dit betekent dat veel nieuwe gebruikers een bijdrage gaan leveren aan een Energieneutraal Groningen!

Op dit moment worden aansluitingen gerealiseerd van de nieuwbouwprojecten Lunettenhof, De Nieuwe Linie en Kolenpark. Binnenkort komen daar woonzorgcomplex Leyhoeve, appartementencomplex Powerhouse en Sportcentrum Europapark bij. Ook andere partijen op het Europapark overwegen een aansluiting op het wko-systeem. De gebouwen ‘Hete Kolen’ en het gemeentelijke kantoor aan het Harm Buiterplein worden al enige jaren duurzaam verwarmd door WarmteStad.

Om alle kantoren en wooncomplexen te voorzien van warmte en koude is een tweede ‘doublet’ nodig. Dit is het bronnensysteem dat ondiepe aardwarmte benut en warmte en koude kan onttrekken uit en opslaan in de bodem. De aanleg hiervan start volgende week. Daarmee krijgt de  duurzame energievoorziening van het Europapark écht structureel vorm. Hier staan we graag samen met u op een feestelijke wijze stil.  

Programma

  • Ontvangst: tussen 09.30 en 10.00 uur. Locatie: Kantoor Team 4
  • Start Programma: 10.00 uur
  • Starthandeling tweede WKO-bron: ca. 10.30 uur
  • Wandeling Europapark. Hier krijgt u een toelichting op onze activiteiten aldaar
  • Afsluiting met een broodje bij Team 4: ca. 11.30 uur

Parkeren
Het kantoor van TEAM 4 is gelegen aan de Boumaboulevard 400 te Groningen. U kunt uw auto op eigen gelegenheid parkeren in de garage van de Euroborg. Via de uitgang van onder andere de Bioscoop loopt u vervolgens naar het oranje pand van TEAM 4.

Om een goede inschatting te maken voor de catering, vragen we u om zich aan te melden als u aanwezig bent. Dit kan via het e-mailadres t.takens@warmtestad.nl