Symposium Noordelijk Lokaal Duurzaam › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Symposium Noordelijk Lokaal Duurzaam

van tot Entrance

Wil je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energieopslag, zonneparken en mobiliteit in een middag ontdekken? Meld je dan hier aan voor het Noordelijk Lokaal Duurzaam inspiratie evenement op 10 september. 

Ruim 60 lokale initiatieven uit de 3 noordelijke provincies inspireren, ontdekken en leren van elkaar op het Noordelijk Lokaal Duurzaam inspiratie evenement. Dit jaar vieren we alweer het tweejarig bestaan van Noordelijk Lokaal Duurzaam, ons eigen decentrale energiebedrijf met een feestelijke, interactieve en muzikale omlijsting!

Tijdens het inspiratie evenement vertelt Piet Paulusma over de klimaatveranderingen in het jaar 2020. Samen met Patrick en Milan van der Meulen, klimaatambassadeurs van het Al Gore-instituut, illustreert Paulusma de impact van huidige milieuvraagstukken. Ze laten zien waarom onze beweging zo belangrijk is, wat de invloed is van klimaatverandering op onze manier van leven en wat we zelf kunnen bijdragen. Ontdek het op 10 september!

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en Nienke Homan, gedeputeerde en landelijk klimaatambassadeur, laten hun licht schijnen op 2020. Daarna maak je kennis met diverse tools om de benodigde slagen in het Noorden te kunnen maken.

Workshops in 4 thema’s

Met 14 workshops kan je kiezen uit een rijk en gevarieerd aanbod met actuele informatie en concrete instrumenten waarmee elke coöperatie aan de slag kan. De workshops zijn georganiseerd rond vier thema’s, met voor elk thema verschillende onderwerpen:

Technieken en projecten
Denk hierbij aan zon, wind, energieopslag, de postcoderoos regeling en projectmanagement.

Organisatie
Wie heb je nodig voor een coöperatie, de rol van de koepels en het betrekken van lokale verenigingen.

Middelen
Over een spel om mogelijkheden te onderzoeken, een stappenplan naar energieneutraliteit en het zichtbaar maken van resultaten.

Draagvlak
Marketing, het enthousiasmeren van mensen en het creëren van draagvlak voor en mét een project.

 

Klik hier voor meer informatie.