Groningen haakt aan bij autoloze dinsdag op 12 juni 2018

Groningen haakt aan bij autoloze dinsdag op 12 juni 2018

Groningen haakt aan bij autoloze dinsdag op 12 juni 2018

31 mei 2018

Consultancybedrijf Capgemini Nederland, energieleverancier Essent en de gemeente Groningen zijn drie namen op de sterk groeiende lijst organisaties die meedoen aan de Autoloze Dinsdag op 12 juni. Het initiatief van Enexis Groep om een aantal autoloze dinsdagen per jaar te organiseren krijgt daarmee in 2018 een vervolg. Deze actie is bedoeld om medewerkers te stimuleren duurzaam te reizen. Bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om aan te sluiten en zo een voorbeeldrol te pakken in duurzaamheid. Andere grote deelnemers aan het initiatief zijn Facility Companies ISS en HEYDAY, Brabant Water, Canon, Sogeti en Asito.

Tijdens een autoloze dinsdag worden vaste reisgewoontes doorbroken en ontdekken medewerkers hoe het is om duurzaam te reizen. Zij komen deze dag met de fiets, te voet, het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt gezamenlijk ontdekt hoe het is om duurzaam te reizen. Met de landelijke Autoloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land. Peter Vermaat, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Enexis Groep:

 

"Tijdens de in 2017 georganiseerde autoloze dinsdagen bij Enexis Groep was er een daling van 72% van het autogebruik, waardoor we zo’n 113.000 kilo CO2 bespaard hebben. Ik ben er trots op dat er nu al zoveel vooraanstaande bedrijven zich hebben aangesloten bij dit initiatief. Ik hoop uiteraard dat er nog veel bedrijven volgen, waardoor we nog veel meer CO2 besparen en de impact nog groter maken.”

Over Enexis

Enexis is als netbeheerder verantwoordelijk voor het gas- en elektriciteitsnetwerk in de gemeente Groningen. Enexis beheert, onderhoudt en vernieuwt het energienetwerk en verbindt producenten van energie met afnemers met energie. De energieketen wordt steeds dynamischer en complexer waardoor energiestromen tussen producenten en consumenten veranderen. Enexis zet zich er voor in dat de netten deze veranderingen van vraag en aanbod aankunnen en dat energie zo efficiënt mogelijk wordt gedistribueerd. Enexis wil zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming van de energievoorziening door:

  • de CO₂ uitstoot die is te relateren aan het woon- werkverkeer, dienstreizen en het eigen wagenpark te reduceren;
  • door er voor te zorgen dat een deel van de net- en lekverliezen additioneel duurzaam is opgewekt in Nederland;
  • door klanten te stimuleren om energie te besparen;
  • en door samenwerking en inbreng van kennis in innovatieve energieprojecten met andere partijen.

De rol van Enexis is vooral faciliterend. Duurzame energieprojecten van andere partijen mogelijk en samen met anderen samenwerken aan de energietransitie. Enexis ziet zichzelf vooral als partner in de energietransitie.

 

Meedoen?

Hoe meer bedrijven meedoen, hoe meer medewerkers we inspireren om van duurzaam reizen een vaste reisgewoonte te maken. We leren van elkaars ervaringen en besparen samen natuurlijk nog meer CO2. Ook meedoen? Inschrijven kan via www.autolozedinsdag.nl

 

Wie doen al mee?

Enexis Groep

 

Enexis Netbeheer

 

Enpuls

 

Fudura

 

Essent

 

Brabant Water

 

ISS

 

Canon

 

Sogeti

 

Asito

 

HEYDAY Facility Management

 

Capgemini

 

De wagenparkbeheerders

 

Syndesmo

 

New Energy Coalition

 

Instra

 

Hospitality Group

 

EDSN

 

Gemeente Groningen; dakonderhoud voor 6 jaar onder de pannen

Nog 12 dagen te gaan om je aan te melden!

Betrokken partners: Enexis