Enpuls biedt MIJNenergieinzicht aan via gemeenten

Enpuls biedt MIJNenergieinzicht aan via gemeenten

Enpuls biedt MIJNenergieinzicht aan via gemeenten

14 sep 2018

Met MIJNenergieinzicht lanceert Enpuls een nieuwe dienst voor gemeenten om hun inwoners energie te laten besparen. Via hun gemeente kunnen bewoners met een slimme meter nu gemakkelijk en gratis inzicht krijgen in hun energieverbruik op hun tablet, mobiel of laptop.

Al meer dan 7000 huishoudens maken actief gebruik van MIJNenergieinzicht. MIJNenergieinzicht is een gratis, onafhankelijke online energieverbruiksmanager, die wordt aangeboden via gemeenten. Behalve inzicht geven wil Enpuls met behulp van MIJNenergieinzicht huishoudens ook verleiden tot het doen van duurzame investeringen in samenwerking met energieloketten en energiecoöperaties.

Succesvolle pilot

Inwoners worden via een brief van hun gemeente uitgenodigd zich aan te melden via de website. Hier krijgen ze vervolgens inzicht in hun gas- en elektriciteitsverbruik en worden ze uitgenodigd contact te zoeken met een energieloket om duurzame maatregelen te nemen. Na een succesvolle pilot in Groningen, Den Bosch en Breda, waar duizenden bewoners zich aanmeldden, wordt de dienst nu in hoog tempo in andere gemeentes zoals Oss, Hoogeveen en Eindhoven uitgerold.

Krachtig middel voor gemeenten

Naast het inzicht voor de gebruikers, is MIJNenergieinzicht voor de gemeenten een krachtig middel om te verduurzamen. Voor de energieloketten vormt MIJNenergieinzicht een nieuwe bron van huiseigenaren die interesse hebben hun woning te verduurzamen. Zo ontstaat er een laagdrempelig, lokaal ecosysteem dat uiteindelijk tot CO2-besparing zal leiden. Dit is een belangrijke doelstelling van Enpuls. Henk Visser, directeur van Enpuls:

 

“Met MIJNenergieinzicht hebben we een mooie methodiek gevonden om energie te besparen samen met gemeentes en energieloketten. Niet de techniek is hier doorslaggevend, maar de unieke manier van samenwerking. Als we de krachten bundelen komt de verduurzaming daadwerkelijk op gang”.

Planning

De verwachting is dat MIJNenergieinzicht in de loop van dit jaar en 2019 in nog meer gemeentes binnen het verzorgingsgebied van Enexis Netbeheer wordt aangeboden. Voor meer informatie, zie mijnenergieinzicht.nl of neem contact op met info@energieinzicht.nl

Over Inpuls

Enpuls is onderdeel van Enexis Groep. Enpuls maakt de versnelling van energiebesparing en -vergroening mogelijk door samen te werken aan nieuwe en schaalbare oplossingen. Enpuls verbindt partijen en zorgt dat de innovaties waarin zij gelooft gerealiseerd worden. Enpuls stelt energieplannen op met provincies, gemeenten en woningbouwcorporaties om te komen tot een (wijkgerichte) aanpak voor de toekomstige energieinfrastructuur. De focus ligt op duurzame gebiedsontwikkeling, flexibiliteit, energiebesparing en duurzame mobiliteit. 

Heb jij je al aangemeld?

Betrokken partners: Enexis