Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen

Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen

Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen

10 sep 2018

Fudura verzorgt, als marktleider, voor ruim 25.000 klanten oplossingen op het gebied van energiemeetdiensten en -infrastructuur zoals transformatoren, schakelaars en laadpalen. Om nog een stap verder te gaan in de energietransitie heeft Fudura een belang van 40% genomen in Sustainable Buildings BV. Sustainable Buildings is een prijswinnend bedrijf gespecialiseerd op het gebied van energiemanagementsystemen, bestaande uit jonge ondernemers en specialisten in softwareontwikkeling. Met de betrouwbare data van Fudura en de intelligente software van Sustainable Buildings gaan organisaties werken aan concrete besparingsplannen om de noodzakelijke stappen in het Energieakkoord tijdig te bereiken.

 

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen

De investering in Sustainable Buildings biedt Fudura de kans om haar dienstenpakket aan haar klanten verder uit te breiden. “Wij zijn overtuigd dat we elkaar aanvullen en tal van klantvoordelen opleveren aan bedrijven of organisaties die deel willen uitmaken van de energietransitie”, zegt Faris Nizamic, CEO van Sustainable Buildings.

Ook Tuan Anh Nguyen, COO van Sustainable Buildings is enthousiast: “Door de combinatie van kwalitatieve meetdata en -infrastructuur met het softwareplatform en de geavanceerde bewaking en intelligent besturing krijgt data meerwaarde. Zo worden bedrijven en organisaties slim ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen”. 

 

Grootste winst door slim besparen

De software geeft de energieverantwoordelijke de mogelijkheid om apparaten in de energiebesparende modus zetten, 24/7 en vanaf elke willekeurige locatie. Daarbij is het mogelijk, door middel van een automatische piloot, het maximale rendement te halen uit het energieverbruik.

 

“Energie besparen is één van de grootste uitdagingen van onze klanten, en de tijd voor actie is nu”, stelt Fudura-directeur René Pruijssers. “Wij geloven in een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat. Onze energie-infrastructuur is het betrouwbare fundament, door de toevoeging van deze intelligente software kunnen onze klanten sturing geven aan deze energiereductie. Zo’n zestig procent van het energieverbruik bij kantoren komt immers voor rekening van verlichting en verwarming. Daar is voor ondernemers de grootste winst te behalen.”

 

Over Sustainable Buildings BV

Het team van Sustainable Buildings BV is gepassioneerd door energiebesparing en baanbrekend onderzoek naar de automatisering van gebouwen. Zij bieden een energiemanagementsysteem met als doel dat ieder gebouw slim en energie-efficiënt wordt en over een gezond werkklimaat beschikt. Ook in de kleinere dingen zie je hun passie voor de energietransitie, zo gaan zij lopend of fietsend naar hun werk. 

90 seconden pitch op Pioneers Festival 2015

 

Over Fudura

Wanneer een bedrijf weet wat het aan gas en elektra verbruikt en hoe de energie in het bedrijf stroomt, dan kan daar gestuurd, bijgestuurd en bespaard worden. Met accurate meetdiensten, de juiste hardware, intelligent databeheer en advies op maat geeft Fudura antwoord op bedrijven hun inzicht- en ondernemersvraagstukken. Daarnaast zorgt Fudura vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) er voor dat haar eigen organisatie steeds duurzamer wordt. Onderdeel hiervan is dat Fudura actief stuurt op het reduceren van haar eigen directe en indirecte CO2-uitstoot. Zij maken hun eigen energieverbruik inzichtelijk en streven naar een CO2 neutrale organisatie.

Fudura en Sustainable Buildings BV laten goed zien hoe bedrijven kunnen samenwerken om de energietransitie te versnellen

Betrokken partners: Sustainable Buildings BV