TransFuture Festival 12/6/19, ben jij erbij? › Monitor Klimaatbeleid Groningen

TransFuture Festival 12/6/19, ben jij erbij?

TransFuture Festival 12/6/19, ben jij erbij?

3 jun 2019

Onze energievoorziening verandert de komende decennia ingrijpend. Het Noorden is hiermee al jaren intensief bezig en is niet voor niets koploper in de energietransitie. Tijdens het TransFuture Festival (12/06/19) komt de regio voor het vijfde jaar  samen voor de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Naast een gevarieerd programma met lezingen, workshops en een innovatiemarkt, laten bedrijven, overheden en kennisinstellingen zien op welke wijze zij bezig zijn met vraagstukken rondom nieuwe energie. Ook wordt het startsein gegeven voor de eerste rit van het Top Dutch Solar Racing Team op weg naar Australië. Wij lichten een paar programmaonderdelen voor je uit. 

17:45 - 18:45 | Voorstellen en ondertekening partners + toekomst platform

Uiteraard is ons platform 'Groningen CO2-neutraal' ook onderdeel van het programma. Tijdens dit programmaonderdeel presenteren we onze plannen voor de toekomst. Ook  stellen onze drie nieuwe partners van het platform zich voor en ondertekenen de intentieverklaring. Het betreft Rabobank Stad en Midden GroningenAbiant en Noord Nederlandse Golf & Country Club. Bedrijven, ondernemers, overheden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! 

 

Ondertekening eerste partners in 2016

15.00 – 16.00 | De wijk van het aardgas af! Door de Gemeente Groningen

Tijdens het festival gaan deskundigen van verschillende organisaties en het publiek in debat over hoe bewoners en bedrijven van het aardgas af kunnen. Welke wijken zijn als eerste aan de beurt? Wie gaat de rekening betalen? En hoe kunnen de fysieke en sociale opgave gezamenlijk worden aangepakt? 

19.00 -20.00 | Maatschappelijk debat door de Gemeente Groningen in de EnergyBarn

Wat betekent het Klimaatakkoord voor Groningen? Hoe krijgen we bewoners en bedrijven van het aardgas af in 2035? Deze vragen bespreken we aan de hand van drie belangrijke stellingen:

 

  • Welke wijken eerst van het aardgas af?
    Idee vanuit het Klimaatakkoord is om te beginnen met de ‘makkelijke wijken en dorpen’,waar woningeigenaren kunnen investeren in hun woning.
  • Wie betaalt de rekening?
    De financierbaarheid van de ambitie om in 2035 woningen en bedrijven van het aardgas af te krijgen.
  • De energietransitie is helemaal niet nodig
    Nu de energietransitie prominenter op de politieke agenda staat, laten ook de tegenstanders en klimaatontkenners zich steeds duidelijker horen, binnen de politiek en daarbuiten. Ameika heeft president Trump, wij hebben Baudet – beiden hebben vele volgers. Waar komt deze tegenstand vandaan?

Nieuwsgierig naar de rest van het programma?

Klik dan hier