Groningen Energieneutraal update - september 2017
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Groningen Energieneutraal update - september 2017
 
12 september 2017
 
 

Beste lezer,

Het waren een aantal rustige weken in de stad Groningen, maar half augustus ontwaakte de stad weer uit haar jaarlijkse zomerslaap. Dat gebeurde met 3 typisch Groninger festivals. Eerst was het festival Paradigm, een dag later keerden de studenten terug voor de KEI-week en na een week kennismaken met Groningen konden zij meteen door naar Noorderzon. Bijzonder is dat de stroom op deze drie festivals opgewekt werd door aggregaten met GoodFuels, een groen alternatief voor diesel. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

Ook leest u hier het verslag van het succesvolle Netwerkevenement Grachtenfestijn. Hiermee startten verschillende partners van het platform de tweede helft van 2017. En dat belooft een volle tweede helft te worden, want er staan weer vele evenementen op de agenda. Daarvan vindt u hieronder een overzicht. Op onze website ​kunt u het laatste nieuws en updates over deze evenementen blijven volgen.

We blijven u op de hoogte houden hopen u snel weer te ontmoeten op één van deze evenementen.

- Team Groningen Energieneutraal 2035

 
 
Netwerkevenement Grachtenfestijn 2017
 
Netwerkevenement Grachtenfestijn 2017
 

Dit jaar werd het Grachtenfestijn afgesloten met een netwerkevenement waar vele partners aanwezig waren. Zij kregen op 28 augustus een update over de laatste stand van zaken op weg naar een energieneutrale stad in 2035. Aan de hand van thema’s zoals mobiliteit, circulaire economie en afval als nieuwe grond- en brandstof lieten verschillende sprekers zien hoe wordt bijgedragen aan deze doelstelling. Ook maakten de deelnemers kennis met BMWi-deelauto's. Binnenkort staan twee exemplaren bij de nieuwbouwlocatie ‘Stadswerf’ om carsharing onder bewoners te stimuleren. 

 
Lees meer
 
 
3 Groninger festivals gebruiken duurzaam alternatief voor diesel in aggregaten
 
3 Groninger festivals gebruiken duurzaam alternatief voor diesel in aggregaten
 

Op Paradigm, de KEI-week en Noorderzon stonden dit jaar aggregaten voorzien van GoodFuels. GoodFuels is een duurzaam alternatief voor diesel dat ndanks de hogere kosten leidt tot een forse CO2-reductie. De aggregaten rouleerden over de terreinen waardoor de overschotten van het ene festival gebruikt konden worden door het andere. De ervaring die is opgedaan met GoodFuels biedt ook mogelijkheden voor andere evenementen. 

 
Lees meer
 
 
Waarom niet iedereen duurzame innovaties accepteert
 
Waarom niet iedereen duurzame innovaties accepteert
 

Waarom kiezen we steeds vaker kiezen voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, hybride auto's en gerecyclede producten? In de presentatie van Dr. Nadja Contzen werd duidelijk dat we effectief kunnen communiceren over duurzame innovaties, als we de achterliggende waarden en emoties kennen die duurzame keuzes beïnvloeden. In dit artikel lees u hoe organisaties deze informatie kunnen gebruiken om duurzaam gedrag te stimuleren. 

 
Lees hier het artikel
 
 
4 Podcasts over de Energietransitie
 
4 Podcasts over de Energietransitie
 

In de zomer verscheen een artikel op de website over podcasts. Hierin bespraken we vier online luisterprogramma's over de energietransitie die u tijdens uw vakantie kon beluisteren. Ondanks het feit dat voor de meesten de zomer is afgelopen, willen we u niet de mogelijkheid onthouden om het laatste duurzame nieuws in Nederland te horen.  

 
Lees meer
 
 
 
Twitter & Facebook
 

Volg Groningen Energieneutraal 2035 op Twitter: @GronEnergie2035

 

 

 Volg Groningen Energieneutraal 2035 op Facebook: facebook.com/Groningengeeftenergie/

 
 
 
Energiek nieuws uit Groningen
 
Energiek nieuws uit Groningen
 
Groningers vissen drijfvuil en zwerfafval uit Reitdiephaven
 

Op initiatief van onder andere Tjerk Zweers en Niels Tammeling van 4 Green Foundation visten mensen uit de hele stad zwerfafval uit Reitdiephaven. 

 
Lees meer
 
Energiek nieuws uit Groningen
 
RUG bouwt zonnepanelenveld op Zernike voor meer duurzame energie
 

In juli werden 1.700 zonnepanelen op het Zernike-terrein in gebruik genomen. Ze genereren zo'n 5.400 MWh. Deze energie kan 1.600 huishoudens van stroom voorzien.

 
Lees meer
 
Energiek nieuws uit Groningen
 
WarmteStad begint werkzaamheden voor aanleg warmtenet
 

Op 3 juli startte WarmteStad met de aanleg van een warmtenet. Hiermee zullen woningen en kantoorgebouwen door een warmtebron van warmte worden voorzien. Volg de werkzaamheden op de website.

 
Volg de werkzaamheden
 
Energiek nieuws uit Groningen
 
Solar Racing Groningen bouwt auto op zonne-energie
 

Een team van ambitieuze RUG en Hanze-studenten wil meedoen aan de Bridgestar World Solar Challenge. Zij bouwen een auto op zonne-energie en zoeken extra kennis van andere organisaties.

 
Lees meer
 
 
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
 
 
Thema's nieuwe Versnellingtafels
 

Nu de vakantieperiode weer achter de rug is, willen we een aantal nieuwe Versnellingstafels opstarten. We willen vooral die thema’s en knelpunten oppakken die aansluiten bij de behoefte van de partners van het platform. Op basis van eerdere gesprekken met jullie en ontwikkelingen die wij zien, hebben we een aantal thema's geselecteerd. Van u horen we graag wat uw voorkeur heeft door (anoniem) de enquête in te vullen. Dat kan door op de link hieronder te klikken.

 
Naar enquête
 
 
 
Agenda
 
sep 2017 • Martinikerk, Martinikerkhof 3, 9712 JG Groningen
 
   Symposium 'Wind-meets-Gas'
 
okt 2017
 
   Dag van de Duurzaamheid
 
nov 2017 • Groningen
 
   Let's Gro Festival Groningen
 
nov 2017 • Energy Academy gebouw, Nijenborgh 6 9747 AG Groningen
 
   Klimaattop Noord NL 2017
 
 
 
Partner worden ?
 

Heeft u - thuis of op het werk - een bijdrage geleverd aan de energiedoelstelling van Groningen? Of bent u van plan dat te doen? Laat het ons weten. Uw verhaal kan anderen op een idee brengen. En hoe meer mensen meedoen, hoe makkelijker het wordt om energieneutraal te zijn in 2035. Meer weten over deelname? Check onze website.

 
 
 
Volg ons op
 
Facebook Twitter
 
 
Printen       Doorsturen       Afmelden