Autoloze dinsdag › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Autoloze dinsdag

Doe mee met Autoloze Dinsdag!

 

Laat jij dinsdag 12 juni je auto ook een dag staan? Gemeente Groningen vindt duurzaam reizen belangrijk en neemt daarom deel aan het initiatief van Enexis voor de Autoloze Dinsdag: https://www.enexisgroep.nl/autolozedinsdag/
Veel medewerkers van de gemeente komen al op de fiets naar het werk en dragen zo bij aan de reductie van CO₂-uitstoot. Voor hen die met de auto komen, hierbij de oproep om   dinsdag 12 juni je auto een dag te laten staan en met een alternatief vervoermiddel – (elektrische) fiets, hogesnelheidsfiets, OV, carpoolen, elektrische auto  – naar het werk te komen.

 

Hogesnelheidsfiets lenen?

Via de Servicedesk Facilitair kun je bijvoorbeeld een elektrische hogesnelheidsfiets (dames) of een elektrische Stromer 3 fiets lenen voor die dag. Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Het doel van de Autoloze Dinsdag is dat we samen leren hoe we duurzaam reizen makkelijker en leuker kunnen maken. Hoe meer collega’s meedoen, hoe meer impact Autoloze Dinsdag heeft.

 

Meedoen?
Doe je mee? Meld je dan aan bij : Alena.fox@groningen.nl en laat weten hoeveel kilometer je normaliter met de auto reist. We tellen alle kilometers bij elkaar op om te meten hoeveel CO₂ we bespaard hebben! Ook besteden we 12 juni op een ludieke manier extra aandacht aan hoe jij naar je werkt komt.
En natuurlijk kun je zelf je ervaring ook delen via intranet, FB, Twitter etc.

 

Voor het lenen van de hogesnelheidsfiets of de Stromer fiets: servicedesk.facilitair@groningen.nl of tel: 050 357 7777.