Groene Gevels - tweede versnellingstafel › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Groene Gevels - tweede versnellingstafel

van tot Mediacentrale Groningen

Groene Gevels versnellingstafel

Graag nodigen wij u uit voor een versnellingstafel over groene gevels op 26 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in de Coallounge van de Mediacentrale te Groningen.

 

De versnellingstafel waarvoor ik u uitnodig is gericht op het realiseren van verticaal groen op bedrijfsgebouwen in de stad Groningen. Verticaal groen, ook wel groene gevels genoemd, draagt bij aan klimaatadaptatie doordat groen een positief effect heeft op de omgevingswarmte en zorgt voor waterberging. Bovendien isoleert een groene gevel en is bewezen dat een groene omgeving positieve effecten heeft op de gezondheid. Door een aantal kenmerkende gebouwen in de stad te voorzien van verticaal groen geven we in korte tijd een duurzaam statement af.

‘Groningen Energieneutraal’-deelnemers en nieuwe partners nemen samen deel aan deze thematische tafel om zo vanuit een gezamenlijke ambitie acties op elkaar af te stemmen, nieuwe acties te identificeren en succesvolle acties op te schalen.

Tijdens deze eerste bijeenkomst ontvangt u toelichting op het onderwerp van deze tafel en het voorgestelde proces. Ook ontvangt u presentaties over het product, onder andere door Copijn (www.copijn.nl).

Aanmelden