Grunneger Power Energie Fietsexcursie › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Grunneger Power Energie Fietsexcursie

van tot Grunneger Power, Oude Boteringestraat 68

Omdat de lente er toch echt aankomt én omdat er een heleboel mooie duurzame projecten in Groningen gerealiseerd zijn en worden, nodigen wij je uit voor de Grunneger Power Energie Fietsexcursie op:
 

zaterdagmiddag 13 mei om 12:15 uur (verzamelen van 12:00 uur) bij Grunneger Power, Oude Boteringestraat 68 
 

Tijdens de Energie Fietsexcursie fietsen we langs drie plekken in de Stad waar energie bespaard en opgewekt wordt. We bekijken niet alleen projecten van Grunneger Power, maar zien ook hoe andere bewoners en bedrijven omgaan met de energieopgave. Zo mogen we een kijkje nemen op het zonnedak van Martiniplaza (1.700 zonnepanelen) en krijgen we daar een rondleiding langs het ketelhuis. In Meerstad staat gasloos wonen centraal. In het Bezoekscentrum van Meerstad krijgen we uitleg hoe de wijk is opgebouwd en waarom. Onze collega Norbert vertelt hoe een gasvrije woning eruit ziet en hij geeft ons een kijkje in zo'n woning. De middag sluiten we af met een bezoekje aan Zonnepark Vierverlaten, waar op dat moment alle 7.777 zonnepanelen geplaatst zijn. Leden die meegaan met de excursie, krijgen een exclusieve preview van het park, dat het grootste collectieve zonnepark van Nederland wordt!

Het programma ziet er als volgt uit:

12:00-12:15 uur Verzamelen bij GP
12:15 uur Start fietsexcursie
12:30-13:15 uur Rondleiding Martiniplaza (Leonard Springerlaan 2, Groningen)

13:45-15:15 uur Rondleiding Meerstad (Waterviolier 2, Groningen) en een energieke lunch

15:40-16:10 uur Bezoek Zonnepark Vierverlaten (Aduarderdiepsterweg 9, Groningen)
16:30 uur Afsluiting bij GP met een borrel

We horen graag of je meegaat. Via onderstaande link kun je je aanmelden voor de fietsexcursie. Je kunt je aanmelding ook doorgeven via ons e-mailadres: info@grunnegerpower.nl

Neem overigens gerust iemand mee. Een mooie kans om een bekende kennis te laten maken met GP!

Kun je er niet het hele programma bij zijn, maar wil je wel een gedeelte meefietsen? Vermeld dat dan in de mail of in de opmerkingen van het aanmeldformulier. 

Er is ruimte voor max. 30 personen. Daarom is aanmelden ook verplicht. Dan kan via deze link: aanmelden voor de Energie Fietstocht