Kennissessie 'Road to Zero': Elektrisch rijden voor ondernemers › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Kennissessie 'Road to Zero': Elektrisch rijden voor ondernemers

van tot Bossers & Cnossen (Wasaweg 3, 9723 JD Groningen)

Elektrische auto’s zijn geen uitzondering meer in het Nederlandse straatbeeld. Goed nieuws, want elektrisch vervoer is schoon, stil, voordelig en leuk om in te rijden. Het draagt daardoor bij aan een prettige leefomgeving. Ook biedt elektrisch rijden potentie om mobiliteit te verduurzamen, door het reduceren van CO2 uitstoot. Maar wist je ook dat in veel gevallen de total cost of ownership (TCO) van elektrische auto’s lager is? Met andere woorden, elektrisch rijden kan financiële voordelen opleveren voor jouw onderneming.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd hoe jouw bedrijf deze maatschappelijke en economische voordelen kan benutten? Meld je dan aan voor de kennissessie “Road to Zero”.
Tijdens deze kennissessie vertelt Natuur & Milieu je alles over de potentie van elektrische auto’s, vooral gericht op wagenparken met meer dan 25 voertuigen (midden- en klein bedrijf). De mogelijkheden voor lease-auto’s worden besproken, maar ook voor bijvoorbeeld bestelwagens. Met behulp van de EV-routekaart wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden en uitdagingen. Er wordt besproken welke stappen je kunt nemen om de voordelen van elektrisch rijden optimaal te benutten. Ook ga je met andere ondernemers in gesprek, deel je ervaringen en krijg je concrete tips van experts uit het veld.

Kennissessie bij Bossers & Cnossen

Bij Bossers & Cnossen organiseert Natuur & Milieu een interactieve workshop over het elektrificeren van je wagenpark. Bossers & Cnossen is een ICT dienstverlening dat het verkleinen van hun ‘footprint’ als doel heeft gesteld. Zij verduurzamen én verkleinen hun wagenpark en wekken hun elektriciteit op met behulp van zonnepanelen. 

Programma

08:30 Ontvangst
09:00 Welkom & opening door Natuur & Milieu
09:15 Elektrisch vervoer in Nederland
Een schets over de manier waarop elektrisch vervoer in Nederland zich ontwikkelt. Wat zijn de ontwikkelingen van elektrische auto’s, wat is het beleid van de overheid en hoe gaat dat eigenlijk met laden?
09:45 “Hoe doen we het?”
Aan de hand van de Road to Zero methodiek bekijken we hoe regionale ondernemers tegenover elektrisch rijden staan. Hebben zij een strategie of doelstelling bepaalt? Hoeveel elektrische voertuigen rijden er nu en wat is de potentie?
10:00 Praktijkcase Bossers & Cnossen
We zoomen in op een voorbeeld van een bedrijf dat concreet bezig met elektrisch rijden. Bossers & Cnossen is een ICT dienstverlener en zij hebben zich ten doel gesteld om hun CO2 footprint drastisch te verkleinen. Zo wekken zij zelf elektriciteit op met behulp van zonnepanelen én verkleinen en elektrificeren hun wagenpark. Ze vertellen je meer over het hoe en waarom, én delen hun ervaringen en tips.
10:15 Aan de slag! 
Natuur & Milieu heeft op basis van verschillende bedrijven een routekaart ontwikkeld. Zij vertellen meer over de manier waarop deze tot stand is gekomen en hoe deze kan helpen om vanaf morgen stappen te gaan zetten. We inventariseren vervolgens hoe men hier tegenover staat. Waar zie je uitdagingen? Hoe helpt dit jou? Waar heb je nog vragen over?
10:45 Pauze
11:00 Bespreken casus
Aan de hand van een fictieve casus bespreken we wat je moet regelen om over te stappen op elektrische auto’s binnen jouw onderneming. Wat zijn de belangen en voorkeuren van betrokkenen? Waarom willen medewerkers wel of juist niet elektrisch rijden? Wat is praktisch, en wat is technisch haalbaar? Hoe kom je daar achter?In subgroepen werken we de antwoorden op deze vragen uit en delen we ervaringen. Aan het einde van dit onderdeel koppelt ieder groepje kort terug, zodat inzichten en geleerde lessen gedeeld worden.
 11:45 Wat vinden we ervan?
Aan de hand van stellingen vatten we de dag samen.
12:00 Afsluiting

Ben jij ondernemer (MKB) in de regio Groningen met een wagenpark van 25+ voertuigen?

Meld je dan hier aan op de website van Natuur & Milieu.