Lezing Next City - Hoe maken we onze steden leefbaar en klimaatbestendig? › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Lezing Next City - Hoe maken we onze steden leefbaar en klimaatbestendig?

van tot DOT, Vrydemalaan 2

In 2011 werd Kopenhagen getroffen door een enorme plensbui: in 3 uur tijd viel er 150 mm neerslag. De halve stad stond blank. Gevolg: 1 miljard euro schade. In reactie daarop heeft Kopenhagen een uitgebreid klimaatplan opgesteld met grote investeringen op het gebied van groen en water in de stad. Met dit plan is Kopenhagen klaar voor de klimaatverandering en heeft de stad de openbare ruimte aantrekkelijker gemaakt.

Tina Saaby (DK) is stadsarchitect van Kopenhagen en actief betrokken bij dit klimaatplan. Zij vertelt aan de hand van concrete voorbeelden hoe haar stad klimaatbestendig, leefbaar en aantrekkelijk is geworden. Wat kan Groningen leren van Kopenhagen en hoe houden we onze groeiende, compacte stad aantrekkelijk, leefbaar en klimaatbestendig?

Co-referent van deze lezing is Thaísa Martins Fernandes Pessanha. Deze Braziliaanse masterstudent ontwikkelt in Groningen een model voor comfortabele steden volgens de principes van urban thermal comfort: leefbaar, hittebestendig en waterproof. 
 

Deze lezing bijwonen

Details
Datum: vrijdag 26 mei 2017
Tijd: van 13:30 tot 16:00 uur
Locatie:DOT, Vrydemalaan 2
Aanvang lezing: 14:00 uur

 

Aanmelden kan via de link: http://mailchi.mp/groningen.nl/the-next-city-whats-next-zes-sprekers-over-de-toekomst-van-groningen-1338989?e=c1f0ed4605

Over The Next City

Groningen groeit - in inwoners, bezoekers en economische activiteiten. Er komt veel op de stad af! Maar hoe ziet Groningen eruit in 2030 en welke keuzes moeten we nu maken om klaar te zijn voor die toekomst? Om een antwoord op deze vraag te zoeken, hebben we een start gemaakt met een omgevingsvisie voor de stad van morgen: ‘The Next City’: een nieuwe visie op de toekomst van Groningen en omgeving.