Sustainable Sunday Noorderzon › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Sustainable Sunday Noorderzon

Noorderplantsoen, horatio tent

Voor de derde keer organiseert Noorderzon Sustainable Sunday, met een middag- en avondprogramma waarin stil wordt gestaan bij recente, duurzame ontwikkelingen. Dit jaar wordt er gekeken naar hoe het festival en de stad omgaat met water, en hoe daarmee om kan worden gaan, onder de noemer: FOCUS H2O.

Programma

In het middagprogramma praat moderator Jelte Posthumus (columnist, docent en talkshowhost van Glasnost) met Riksta Zwart, directeur van Waterbedrijf Groningen en Nynke Homan, die als gedeputeerde van de Provincie Groningen onder meer Klimaaten Water in haar portefeuille heeft. Ook komen aan het woord enkele testcases van Innofest, een project dat festivals inzet als proeftuin voor (duurzame) innovaties uit het bedrijfsleven en de academische wereld. We horen over 140 jaar water in de stad Groningen en onderzoeken hoe het veranderende klimaat invloed heeft op de beschikbaarheid en het gebruik van water. Kom langs en laat je inspireren; de gemeentepils staat klaar! In de avond kun je aanschuiven bij De Linkse Mannen Lossen het Op: Wat er met water moet

 

Meer informatie over het programma en de tickets vind je hier.

Gouden Green Key

Noorderzon organiseert niet alleen een Sustainable Sunday, maar is zelf ook erg sustainable bezig! Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is namelijk het eerste publieksevenement in Nederland dat de Green Key voor jaarlijks terugkerende publieksevenementen heeft gekregen en inmiddels hebben ze de 6e Green Key (2019) op zak, en voor de vierde keer Goud. Green Key is een middel – geen doel an sich – om je gericht met duurzaamheid bezig te houden en dit zichtbaar te kunnen communiceren en controleren.

 

Meer informatie over de Green Key vind je hier.