050&Mode goes sustainable!

050&Mode goes sustainable!

050&Mode goes sustainable!

5 aug 2019

Op zaterdag 28 september 2019 staat Groningen voor de vijfde keer helemaal in het teken van mode, met dit keer de nadruk op duurzame mode. "Na een Avant Gardistische show in 2018 gaat 050&Mode dit jaar voor sustainable. In deze tijd van bewustwording ten aanzien van verspilling, CO2-uitstoot en overdaad, hebben we besloten om dit jaar de samenwerking te zoeken met Sustainable Moments" aldus organisator van dit evenement - Groningen City Club (GCC). 

Het evenement

Op de Grote Markt wordt een hoofdpodium geplaatst, met daarin shows van onder andere Noorderpoort en Alfa College. Aan de precieze invulling van het programma wordt nog gewerkt. Ook worden de mode-ondernemers in de stad gevraagd om zich aan te melden en iets te organiseren in hun winkel "Dat kan muziek zijn, een kleine modeshow, drankjes, noem maar op! Mooi zou zijn als ook in de winkel terug te zien is waarom uw winkel in het kader ‘duurzaamheid’ past’."

Duurzaam advies

Douwe Kooistra van Sustainable Moments houdt zich op persoonlijk en professioneel vlak al jaren bezig met duurzame mode en staat mode-ondernemers daarom graag te woord voor concreet advies. De mogelijkheden voor duurzame mode blijken namelijk talrijk: gebruik van energie, hergebruik van materialen, arbeidsomstandigheden bij productie, keuze van stoffen, plastic labels vervangen, klimaatbeheersing in de winkel enzovoort. Advies over welke maatregelen je het beste kunt treffen is dus geen overbodige luxe. 

Doelen stellen

Duurzaam ondernemen gaat niet in één keer. Het is daarom belangrijk om korte- en langetermijndoelen te stellen. Weet jij als mode-ondernemer al hoe je gaat verduurzamen? Dan kun je dat laten zien op 28 september! Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@groningencityclub.nl

Platform partner Groningen City Club

De vereniging Groningen City Club is een ondernemersvereniging van en voor ondernemers in de Groninger binnenstad. De GCC staat voor het ontwikkelen en behouden van een aantrekkelijke (binnen)stad voor bezoekers ten behoeve van de Groninger (binnen)stad ondernemers. De vereniging telt circa vierhonderd leden uit vrijwel alle branches en is daarmee een belangrijke gesprekspartner voor de duurzaamheidsagenda van de stad. Als partner van dit platform zetten zij zich actief in om hun leden te laten verduurzamen en daarmee de energietransitie in de stad te versnellen.