958 zonnepanelen op dak nieuwe P+R Reitdiep

958 zonnepanelen op dak nieuwe P+R Reitdiep

958 zonnepanelen op dak nieuwe P+R Reitdiep

7 nov 2017

Foto: Groningen Bereikbaar

Op 1 november werd het P+R terrein Reitdiep officieel geopend. Aan de Friesestraatweg is parkeerruimte voor 300 auto's. De overkapping van een deel van deze parkeerplaatsen is een echte blikvanger: deze is bedekt met 958 zonnepanelen.

958 zonnepanelen op overkapping P+R Reitdiep onderdeel vergroening stad

De P+R Reitdiep heeft, naast voordelen voor de doorstroom van auto's in de binnenstad, ook positieve gevolgen voor duurzaamheid. De zonnepanelen leveren groene energie voor ongeveer 100 huishoudens. Ook krijgt het terrein op korte termijn laadpunten voor elektrische auto's. Het nieuwe terrein biedt ruimte aan zo'n 300 auto's en heeft een goede bus- en fietsverbinding met de stad. 

Het belang van deze P+R is dat automobilisten hun auto hier parkeren en per fiets of bus hun weg naar het centrum vervolgen, zodat toegangswegen minder druk worden. Vooral nu er de komende tijd meer verkeershinder plaatsvindt

Paul Loonstra - Groningen Bereikbaar

Binnenstad straks bereikbaar vanaf 6 P+R-locaties

De opening van het nieuwe terrein betekende eveneens de start van een nieuwe campagne 'Slim Onderweg' van Groningen Bereikbaar. Doel van de campagne moet ervoor zorgen dat er meer automobilisten gebruik gaan maken van de gratis P+R's rond de stad. Dat is nodig omdat de hinder door werkzaamheden aan weg en spoor de komende tijd toeneemt. De andere P+R-locaties zijn te vinden in Haren, Hoogkerk, Kardinge, Meerstad en Europapark. Ook Zuidhorn heeft een uitgebreide P+R en bij Leek is er een in ontwikkeling.

 

Bekijk hieronder de beelden van de opening.

Opening P+R Reitdiep

Opening P+R Reitdiep