Grunneger Power start gouden (chocolade)wikkel actie

Grunneger Power start gouden (chocolade)wikkel actie

Grunneger Power start gouden (chocolade)wikkel actie

1 jun 2017

Lokale energiecoöperatie Grunneger Power startte maandag 29 mei met een gouden (chocolade)wikkel actie. Medewerkers van het UMCG, het Alfa-college en de Gemeente Groningen maken kans op een zonnepaneel in het coöperatieve Zonnepark Vierverlaten bij aankoop van een Tony’s Chocolonely chocoladereep. Er worden 4.000 chocoladerepen verkocht. Één op de honderd repen vertegenwoordigt vijftien jaar lang zelf opgewekte, groene stroom in Zonnepark Vierverlaten. 

Net als Willy Wonka in Sjakie en de Chocoladefabriek loven de deelnemende organisaties prijzen uit aan de medewerkers die één van de ‘gouden’ wikkels vinden. Met een gouden wikkel wint een medewerker een zonnecertificaat in Zonnepark Vierverlaten, waarmee vijftien jaar lang lokale, groene stroom wordt opgewekt. Iedereen die mee wil doen met de gouden wikkel actie, maar geen medewerker is van de deelnemende organisaties, kan een chocoladereep kopen in de energiewinkel van Grunneger Power.​

Groningen Energieneutraal

De organisaties die meedoen met de actie zijn aangesloten bij het platform Groningen Energieneutraal 2035. Dit platform is opgericht om samen met Groningse bedrijven de energietransitie naar 2035 te realiseren, te monitoren en waar nodig te versnellen. Organisaties leveren een bijdrage aan een energieneutrale Stad door te stimuleren en faciliteren om mee te doen aan de energietransitie. Met de gouden wikkel actie brengen zij op een ludieke wijze het Zonnepark Vierverlaten onder de aandacht van medewerkers. 

Verkooppunten UMCG en Gemeente Groningen

Grunneger Power trok de aandacht in het UMCG met een stand voor het bedrijfsrestaurant. Op maandag 29 en dinsdag 30 mei hielpen zij het UMCG met het verkopen van 1.000 repen die het ziekenhuis had ingekocht. Er zijn dus 10 medewerkers van het UMCG die winnen. Hieraan zijn 10 zonnecertificaten gekoppeld. In die twee dagen verkocht het UMCG in totaal 300 repen.

 

 

Naast de goede verkoop viel het Grunneger Power op dat de bezoekers van de stand met andere vragen kwamen. "De medewerkers van het UMCG waren goed geïnformeerd over de actie en Grunneger Power," vertelt Leon Lammers. "Veel mensen wisten al wie we waren en wilden, naast een reep, ook informatie over een lidmaatschap van onze coöperatie. Verschillende medewerkers hebben zich gelijk aangemeld als energieklant!"

De Tony's Chocolonely-repen van het UMCG werden voorzien van eigen wikkel met unieke wincode.

 

De repen werden verkocht voor € 2, maar de volledige opbrengst geeft het UMCG aan MASH. MASH (Medical Aid by Student Help) is een commissie van medische faculteitsvereniging Panacea dat medisch materiaal verzamelt uit verschillende zorginstellingen. Dit sturen ze naar het Turiani ziekenhuis in Tanzania. Dit veldwerk combineert MASH met het geven van lezingen gericht op verschillende aspecten van de zorg in en rond het Turiani ziekenhuis. Zo proberen zij studenten enthousiast te krijgen om hun kennis ook in Tanzania in te zetten.

 


Vanaf woensdag kunnen mederwerkers van de convenantpartners een reep kopen op 3 andere punten: naast het UMCG kan dit in 5 bedrijfsrestaurants van de gemeente Groningen en op het Alfa-college.  

 

In het bedrijfsrestaurant van de Gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein kochten 3 dames een chocoladereep. De repen zijn binnenkort ook in andere restaurants te koop.

Verkoopadres voor alle Groningers

'Buitenstaanders', mensen die niet aangesloten zijn bij één van de partners van Groningen Energieneutraal, kunnen hun Tony Chocolonely's reep met unieke code kopen bij de energiewinkel van Grunneger Power aan de Oude Boteringestraat 68. In tegenstelling tot alle andere deelnemende bedrijven verkoopt de energie coöperatie niet alleen aan medewerkers. De grote repen kosten bij Grunneger Power €3,50, de kleine €2,00. 

Over Zonnepark Vierverlaten

Het Zonnepark Vierverlaten wordt het grootste coöperatieve zonnepark van Nederland. De zonnepanelen in dit park zijn vóór en dóór burgers en bedrijven. Het is een kans voor bewoners of ondernemers, die geen eigen of geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen om toch zelf zonne-energie op te wekken. Op 20 juni wordt het zonnepark officieel geopend. Op 1 juli draagt Grunneger Power de zonnepanelen in het park over aan de deelnemers. 

 

De eerste stroom is inmiddels opgewekt.