Trotse sponsor van Young Solar Parcival

Trotse sponsor van Young Solar Parcival

Trotse sponsor van Young Solar Parcival

11 mei 2018

Young Solar Parcival is het eerste team uit Groningen dat meedoet aan de Young Solar Challenge! Dit betekent dat zij via Young Solar Challenge materiaal hebben aangeschaft en samen met twee docenten van het Parcival College een boot in elkaar hebben gezet die op zonne-energie vaart. Een hele prestatie voor 7 middelbare scholieren. De komende maand gaan zij het opnemen tegen middelbare scholieren van door het hele land tijdens de NK zonnebootrace. Met trots is Groningen Geeft Energie, bestaande uit de Gemeente Groningen en 39 partners, sponsor van Young Solar Parcival! 

Even voorstellen

In de afgelopen kerstvakantie hadden ze nog nooit van de Young Solar Challenge gehoord maar na een enthousiaste oproep van initatiefnemer Carmen hadden ze zo een team uit de natuurkundeklas compleet en gaf de schooldirectie toestemming om een eigen boot te gaan bouwen. Een maand later stond er een boothuis in de kantine en zijn ze in hun vrije tijd aan de slag gegaan met het bouwen van de boot. Je kunt het team volgen op Facebook en Instagram!

 

De afgelopen dagen heeft het team even genoten van het voorjaarsconcert, maar vandaag gaan we weer verder met de boot!! #voorjaarsconcert #solarchallenge #youngsolarchallenge #duurzaam

 

 

Nils van den Biggelaar, herkenbaar aan de grote bos krullen. Weet niet wat stress is en heeft een hele lijst met creatieve ideeën om de tegenstander te slim af te zijn. Het team is echter het meest trots op het stuur dat hij heeft gemaakt voor hun boot. Kom allemaal eens kijken naar dit houtkunstwerk van team 50.

 

Aedske van der Velden, zij die heel hard gaat lachen als het misgaat. Voelt net zoveel voor kunst als techniek en wil daarom naar de filmacademie.  Zij heeft van het team de opdracht gekregen om alles vast te leggen in beeld en film en is verantwoordelijk voor de social media. Aedske heeft ook de boot in een  prachtige overloop van kleuren van school gespoten.

 

Huib van Gerven, blijkt een alleskunner. Hij kletst de sponsoring bij elkaar maar voert ook alle werkzaamheden aan de boot met gemak uit. In zijn enthousiasme fietst hij 60 km door de regen omdat de bussen staken, is hij twee uur te vroeg voor de eerste te waterlating en heeft hij zich opgegeven voor een zeilreis van Stavanger naar het Wad deze zomer.

 

Marloes Eerelman, onderschat haar niet vanwege haar lengte en vrolijke lach. Deze dame met pit stelt graag orde op zaken en daarom heeft het team haar de financieen in beheer gegeven. Ze haalde een flinke subsidie binnen en vroeg de koning om een handtekening op de boot tijdens zijn bezoek aan Groningen op koningsdag. De handtekening laat nog op zich wachten. 

 

Jelle Rebel, de stille kracht van het team. Hij doet zijn prachtige naam geen eer aan want hij is de betrouwbare man waar het team op kan rekenen. Ging vanaf dag 1 voor de challenge en werkte gestaag om het bouwpakket tot boot om te toveren. Wil misschien de autotechniek in maar wie weet wordt dat anders na deze solar-ervaring.

 

Bonne Mank, deze sportieveling houdt van avontuur. Hij ging vorig jaar in zijn eentje drie maanden naar school in Zweden en dit jaar bouwt hij een zonneboot met team Parcival. Hij is de motivator van het team en is vanwege het vele klussen in zijn vrije tijd alvast op kamers in Groningen gaan wonen. Hij is bovendien de tweede schipper van het team.

 

Carmen Kroese, deze surfster is een gedreven doorzetter. Ze kan uren doorgaan als ze wil en dit jaar heeft ze haar focus gericht op de solar challenge. Wind en water zijn haar vriend en ze houdt van van alles wat mooi en snel is. Ze heeft haar zinnen gezet op support van Tesla. Het team heeft haar gebombardeerd tot schipper en denkt  met haar een troef in handen te hebben om te winnen.

 

Tijd voor epoxy!! #solarchallenge #epoxy #zonneenergie #youngsolarchallenge #solar

Volg ze op de voet!

Dit weekend vinden de eerste wedstrijden plaats in Akkrum tijdens de Reuzedei. Daarna zullen zij 1 en 2 juni in Hoofddorp, 22 en 23 juni in Purmerend, 29 en 30 juni in Groningen (tijdens de Hogescholen en Universiteiten WK zonneboten race), en 6 en 7 juli in Leeuwarden gaan racen. 

Om het tijdens de races nog aantrekkelijker te maken voor zowel de deelnemers als het publiek is er een app ontwikkeld. Met deze app krijg je informatie over het evenement, kun je de boten live volgen tijdens de race en blijf je op de hoogte van actuele uitslagen.

 

Cover art

Solar Boat World Cup Racing

Stichting REUZEduurzaamSports

We hebben alle vertrouwen in dit mooie jonge team!