Holthausen zet Groningse en Amsterdamse mobiliteit over op groene waterstof

Holthausen zet Groningse en Amsterdamse mobiliteit over op groene waterstof

Holthausen zet Groningse en Amsterdamse mobiliteit over op groene waterstof

1 jun 2018

Het bedrijf Holthausen Groep uit Hoogezand heeft het naar een lange en vooral spannende periode voor elkaar. Zij hebben de subsidie toekenning om de eerste waterstoftankstations te gaan bouwen in Amsterdam en Groningen! 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft vandaag tijdens het duurzaamheidscongres ‘Festival Duurzame Mobiliteit’ in Amersfoort onder toeziend oog van enkele honderden genodigden aangekondigd dat “Holthausen Groep” uit Hoogezand ongeveer 4 miljoen bijdrage ontvangt voor de realisatie van twee waterstoftankstations en meerdere waterstofvoertuigen. Deze stations zullen in Groningen en Amsterdam gaan herrijzen onder de naam 'Holthausen Energy Points'.

Duurzaam en lokaal

De waterstof zal volledig duurzaam worden geproduceerd uit zon- en windenergie. De Amsterdamse faciliteit zal nog een stapje verder gaan door off-grid haar eigen waterstofproductie voor de bevoorrading te creëren. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met diverse kennisinstellingen om de innovatie te versnellen met onder andere Hogeschool Amsterdam en Hanzehogeschool Groningen

En dan nog iets

De ombouwafdeling van Holthausen “Holthausen Clean Technology” heeft voor dit project gelijktijdig opdracht gekregen voor de ombouw en ontwikkeling van 4 vuilniswagens in de gemeente Amsterdam en 4 vuilniswagens in de gemeente Groningen, die volledig gaan rijden op waterstof. Tevens worden er 8 VW Transporters in opdracht genomen voor de ombouw die in Groningen zullen gaan rijden. 

 

Waterstof-Veegwagen.

Een jaar geleden gingen de eerste afvalwagen en veegwagen op waterstof de straat op in Groningen

 

Werkgelegenheid

Door deze opdrachten wordt er een groot impuls gegeven voor de werkgelegenheid bij Holthausen en hiermee de regio. Een belangrijke stap voor de toekomst van Holthausen, een noodzakelijke stap voor de vergroening van de Nederlandse steden en regio's.

Vooruitlopend op deze ontwikkeling heeft Holthausen Groep haar (om)bouw capaciteit vertienvoudigd. Zo kan er vanaf juni/juli van 50 naar 500 waterstofvoertuigen per jaar ontwikkeld worden. Andere steden/ regio's vanuit binnen- en buitenland en grote consortia hebben sterke interesse in de ontwikkelingen bij het Hoogezands bedrijf voor waterstofvoertuigen. De verwachting is dan ook dat er na dit impuls van het RVO diverse opdrachten zullen gaan volgen. 

 

Afbeeldingsresultaat voor holthausen hesla

Dat Holthausen niet terugdeinst voor experimentele duurzame technieken laat deze Hesla zien, de Tesla waarvan de actieradius is verdubbeld door er een waterstofcel in te plaatsen

 

Stappen vanuit de overheid

RVO heeft in totaal 12 waterstofstations/projecten groen licht gegeven. Deze aankondiging is dan ook kenmerkend voor duurzaam vervoer in Nederland. Hiermee laat onze regering zien een duidelijke keuze gemaakt te hebben om richting te geven aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

 

Dankzij bedrijven als Holthausen Groep krijgt niet alleen duurzaamheid een impuls, maar ook de eigen regio!