Inschrijving zonnepark Vierverlaten Groningen van start

Inschrijving voor Zonnepark Vierverlaten van start

Inschrijving voor Zonnepark Vierverlaten van start

8 feb 2017

Grunneger Power maakt zonne-energie bereikbaar voor Stadjers

Op 7 februari ging de verkoop van zonnepanelen op Zonnepark Vierverlaten van start. Dit zonnepark, gelegen op een braakliggend terrein van 3 hectare bij Hoogkerk, langs de spoorweg naar Leeuwarden, wordt ontwikkeld door Grunneger Power, samen met de gemeente Groningen en de GreSCo. De zonnepanelen zijn van en voor bewoners van de Stad Groningen. Zo kunnen de Stadjers hun eigen stroom opwekken, ook als zij geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of in een huurhuis of appartementencomplex wonen.

Het zonnepark Vierverlaten bestaat uit 7.777 panelen en levert daarmee genoeg stroom voor bijna 600 huishoudens. 

Financiering via crowdfundingsplatform

De financiering wordt verzorgd door de Groningse Energie Service Compagnie (Gresco), maar het is niet de bedoeling dat de gemeente lang de eigenaar van het park blijft. De panelen worden, met hulp van Grunneger Power, overgedragen aan de inwoners van Groningen. 

Grunneger Power maakt hiervoor gebruik van een eigen crowdfundingplatform: NoorderBron. Door gebruik te maken van NoorderBron creëren investeerders een lokale energiestad. Zij investeren in energiebronnen in eigen stad, dorp of buurt, en zo blijven de opbrengsten in de regio. 

 

Lees hier meer informatie over Zonnepark Vierverlaten en Grunneger Power