Lefier investeert in 1.000 energiezuinige woningen

Lefier investeert in 1.000 energiezuinige woningen

Lefier investeert in 1.000 energiezuinige woningen

11 sep 2017

In opdracht van Lefier gaat Heijmans duizend woningen renoveren. Door de aanpassingen verbetert het wooncomfort en worden de huizen energiezuiniger. 

Lefier investeert 20 miljoen euro als onderdeel van het programma ‘Lefier pakt aan!’. Dit is een project van ruim 1 miljard euro waarmee de corporatie in 10 jaar haar woningbezit wil aanpassen. Andere activiteiten richten zich op het bouwen van 1.700 energiezuinige nieuwbouwwoningen en het aanpassen van 1.000 woningen naar ‘nul-op-de-meter’.

 

Nul-op-de-meter technisch nog niet mogelijk

De woningen die Heijmans gaat renoveren niet het meest duurzame energielabel krijgen. “Normaliter verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter”, stelt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. “Bij deze woningen is dat vaak technisch nog niet mogelijk doordat het veelal hoogbouw is maar waar de woningen nu wel aangepakt moeten worden.”

 

De klus werd aan Heijmans gegund vanwege de kennis en kwaliteit vanuit eerdere renovatieprojecten en de goede bewonerscommunicatie.

Projecten op verschillende locaties

De werkzaamheden starten eind september, te beginnen met 312 appartementen aan de West-Indische Kade. “En in de wijk Paddepoel in Groningen renoveren we 216 appartementen. Verder pakken we begin volgend jaar 94 woningen in Emmen aan en zo’n 200 woningen in de stad Groningen,” vertelt Ramon van Zijderveld, directeur renovatie en onderhoud van Heijmans.

 

Omvangrijke opdracht

Het eerste project uit deze samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is inmiddels naar volle tevredenheid van de bewoners opgeleverd. Dat biedt vertrouwen in de toekomst. “Het renoveren van 1.000 woningen is een omvangrijke opdracht, maar we denken dat we deze projecten binnen twee jaar kunnen afronden”, aldus Van Zijderveld.