Mijlpaal: van 1000 bedrijven energiegegevens ontvangen › Monitor Klimaatbeleid Groningen

Mijlpaal: van 1000 bedrijven energiegegevens ontvangen

Mijlpaal: van 1000 bedrijven energiegegevens ontvangen

23 apr 2019

Het gemeentelijke team Energiebesparing bij bedrijven, van de afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving, viert een mijlpaal: het heeft van 1.000 bedrijven in de gemeente Groningen de energiegegevens binnen.

 

Sinds ruim twee jaar zet het team zich in om energiegegevens op te vragen van bedrijven, ze te helpen met energiebesparing en te wijzen op wettelijke energiebesparingsverplichtingen. Met deze mijlpaal is ruim een kwart van het bedrijvenbestand in kaart gebracht. Meer dan de helft van de betreffende bedrijven is ook al daadwerkelijk aan de slag met energiebesparing. 

Energiebesparingsonderzoek

Het gaat enerzijds om grote bedrijven die verplicht zijn een energiebesparingsonderzoek te doen, en anderzijds om de mkb’er met een groot of middelgroot energieverbruik en de mkb’er met een laag energieverbruik, zonder wettelijke verplichtingen. Alle categorieën krijgen hulp en informatie van het team. Ook vindt controle plaats bij de bedrijven die een wettelijke verplichting hebben.
 

De CleanCampagne

Moet jij als bedrijf nog aan de slag maar weet je niet precies waar je moet beginnen? De CleanCampagne van de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) biedt bedrijven stapsgewijze ondersteuning bij het voldoen aan de minimale wettelijke verplichting. De CleanCampagne wil bedrijven in laten zien dat zij door extra stappen te nemen op de lange termijn meer kunnen verdienen. 

De gemeente Groningen wil in 2035 CO2-neutraal zijn. Bedrijven, organisaties en instellingen spelen hierin een belangrijke rol.