Nieuwe Partner: Sustainable Buildings

Nieuwe Partner: Sustainable Buildings

Nieuwe Partner: Sustainable Buildings

11 apr 2017

Met 'cloud based' energiemanagementsystemen van Groninger start-up kunnen gebouwen sneller verduurzamen

Wellicht komt het u bekend voor: in het gebouw waar u werkt blijven lichten en verwarming aan nadat iedereen het gebouw al heeft verlaten. Of sluiten collega's hun computer niet af op vrijdagmiddag waardoor deze aan blijven staan tijdens het weekend. Voor facilitair managers geeft dit energieverbruik andere zorgen. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat het energieverbruik tot het minimum beperkt wordt zonder dat zij daar echt inzicht in hebben? Voor Faris Nizamic en Tuan Anh Nguyen was dit aan de orde van de dag en ze besloten dat er iets moest veranderen.

Met Sustainable Buildings gingen Nizamic en Nguyen de uitdaging aan om bestaande gebouwen meer energie-efficiënt en duurzaam te maken. Met innovatieve software helpen zij bedrijven een energiebesparing van 30% te realiseren.

 

RTL 7 interviewde Faris en Tuan waarin zij uitleggen wat Sustainable Buildings is en wat organisaties er mee kunnen. Het hele interview vindt u hieronder.

RTL7: Sustainable Buildings at Municipality of Groningen

RTL7: Sustainable Buildings at Municipality of Groningen

Missie: snelle verduurzaming van gebouwen door innovatieve energiemanagementsystemen

Sustainable Buildings B.V. is een jong ICT bedrijf dat als startup is ontstaan vanuit de Rijksuniversiteit Groningen. De missie van Sustainable Buildings is het bieden van innovatieve en betaalbaalbare ‘cloud based’ energiemanagementsystemen die bijdragen aan een versnelde verduurzaming van de gebouwde omgeving. Elk gebouw zou een effectief, gebruiksvriendelijk en slim energiemanagementsysteem moeten hebben om gebouwen energie-efficiënter en gezonder te maken. Sustainable Buildings ontwikkelt dergelijke systemen en helpt hiermee gebouwbeheerders om energie te besparen en een goede (werk)omgeving voor de gebruikers van gebouwen te creëren.

Bron: Sustainable Buildings http://www.sustainablebuildings.nl

Uitgevoerde activiteiten

Sinds de oprichting in 2015 werden gebouwen van de Rijksuniversiteit en de gemeente Groningen duurzamer met behulp van Sustainable Buildings.

In de kantine van Bernoulliborg op Zernike werd slimme verlichting geplaatst. Dit heeft geleid tot een besparing van 80% op het energiegebruik voor verlichting.

 

Een vergelijkbare oplossing met slimme verlichting werd geplaatst in een gebouw van de gemeente Groningen (Coehoornsingel). Naast licht werd ook een slim verwarmingssysteem geplaatst in 36 verschillende kamers. Dit leidt tot een verwachte besparing van 10% tot 20%.

Ook realiseerde Sustainable Buildings een slim verwarmingssysteem in het Nieuwenhuisgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Hiermee wordt de verwarming in 100 verschillende kamers in het gebouw aangestuurd. De verwachting is dat hierdoor 20% tot 25% besparing wordt gerealiseerd.

Op dit moment voert Sustainable Buildings gesprekken met verschillende gebouweigenaren en gemeenten om het ontwikkelde energiemanagementsysteem verder uit te rollen. 

 

Waardevolle partner voor Groningen Energieneutraal 2035

Met hun kennis en ervaring is Sustainable Buildings een waardevolle partner voor het platform. Sustainable Buildings kan meedenken over slimme energie-oplossingen en samen met andere partners nadenken over energie-oplossingen in hun bestaande gebouwen. Binnenkort zullen zij aanschuiven bij een van de Versnellingstafels waar u nader kennis kunt maken met Faris en Tuan.

 

Partner worden?