Nieuwe wethouders woensdag benoemd

Nieuwe wethouders woensdag benoemd

Nieuwe wethouders woensdag benoemd

13 feb 2019

De wethouders van het nieuwe college van B&W van de gemeente Groningen worden vandaag -woensdag 13 februari- benoemd. Dat gebeurt in een raadsvergadering waarin de politieke partijen ook het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie bespreken. Deze vergadering begint om 20.00 uur.

 

Vorige week presenteerden de vier partijen het coalitieakkoord ‘Gezond, groen, gelukkig Groningen’. Daarin is investeren in leefkwaliteit de rode draad. In steekwoorden: meer groen, meer openbare ruimte, meer werkgelegenheid, minder armoede, goede woningen en voorzieningen. Tegenover deze investeringen staan ook bezuinigingen en lastenverzwaringen. Woensdagavond debatteren de twaalf politieke partijen over dit coalitieakkoord.

Zeven wethouders

De coalitiepartijen presenteerden vorige week ook de wethouders van het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Dat zijn er zeven, twee meer dan in het college van de oude gemeente Groningen. Het gaat om Mattias Gijsbertsen (GroenLinks), Roeland van der Schaaf (PvdA), Paul de Rook (D66), Inge Jongman (ChristenUnie), Philip Broeksma (GroenLinks), Carine Bloemhoff (PvdA) en Glimina Chakor (GroenLinks). Deze wethouders worden in de raadsvergadering van woensdag benoemd.

Verder worden er twee raadsleden geïnstalleerd: Krista Boogaard (PvdA) en Peter Rebergen (ChristenUnie). Dat is omdat de raadsleden Bloemhoff en Jongman in het nieuwe college terechtkomen. Jan Visser (GroenLinks) wordt 27 februari als raadslid geïnstalleerd omdat raadslid Chakor voor GroenLinks wethouder wordt.

Afscheid Joost van Keulen

In deze raadsvergadering neemt de raad afscheid van wethouder Joost van Keulen (VVD). Hij keert niet terug als wethouder in het nieuwe college. Van Keulen kwam in 2007 in de Groningse gemeenteraad en was sinds 2012 wethouder.

Deze raadsvergadering van woensdag 13 februari wbegint om 20.00 uur. De vergadering is openbaar en vanaf de publieke tribune te volgen en ook live via groningen.raadsinformatie.nl.

Agenda van deze vergadering