Programma Transfuture Festival bekend: onder andere presentatie nieuwe partners gepubliceerd Iedereen

Programma Transfuture Festival bekend: onder andere presentatie nieuwe partners

Programma Transfuture Festival bekend: onder andere presentatie nieuwe partners

8 jun 2017

Partners Groningen Energieneutraal 2035 geven vorm aan het energie-festival

Op donderdag 22 en vrijdag 23 juni a.s. wordt op EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe voor de derde keer het TransFuture Festival gehouden. Een festival voor professionals, ondernemers, bedrijven, overheden en belangstellenden rondom nieuwe energie en innovatie. Het TransFuture Festival wordt georganiseerd in samenwerking met partners die zorgdragen voor het inhoudelijke programma.

 

Het TransFuture Festival draagt op donderdag 22 juni vanaf 12:00 – 21:00 het karakter van een business-to-business event, waarbij kennis delen, netwerken en bijpraten in een goeie festival-sfeer centraal staat.

 

 

Highlights van het programma

 • Gemeente Groningen: Duurzame Stad, Waterstof en Next City
 • BarnTalks van o.a. Energy Valley
 • Energy Academy Europe Energy Debat
 • Markt met duurzame/energie innovaties
 • Sneak preview en Huis van Morgen
 • Rondleidingen EnTranCe

Feestelijke update Energiemonitor

Precies een jaar eerder, op 20 juni 2016, was de aftrap voor het Platform Groningen Energieneutraal 2035. 21 partners ondertekenden de intentieverklaring en plaatsten hun vlag op de routekaart. Een belangrijk onderdeel van Transfuture Festival is een terugblik op het eerste jaar. Ook onthullen we hoe het er voorstaat met de opwek van duurzame energie. Daarnaast verwelkomen we vele nieuwe partners bij het platform en vertellen die organisaties hoe zij gaan bijdragen aan een energieneutrale stad in 2035.  Het programma hiervoor is als volgt:

 

 

15.00u  Aanvang in de Energy Barn met op het programma:

 • Wethouder duurzaamheid, Mattias Gijsbertsen, spreekt over de ambities van Groningen
 • Spreekster Talitha Muusse, duurzame onderneemster, over de rol van organisaties voor het succes van de klimaatverandering in Groningen.
 • Presentatie van de nieuwe energiemonitor
 • Resultaten van diverse energieversnellingstafels
 • Gerealiseerde en toekomstige energieprojecten van Groningse organisaties
 • Ondertekening intentieverklaring door nieuwe deelnemers

 

17.00   Toast op een energieneutrale toekomst en uitnodiging tot netwerkborrel en groen-gas-vega barbecue. 

 

Het TransFuture Festival kan verder worden beschouwd als een echt festival. Tijdens de festivaldag kan men eten en drinken en zal onze gasten een interessante kaderprogram worden geboden.

 

 

Op vrijdag 23 juni vindt als in het kader van het festival de finale plaats van de Energy Challenges. Daarin zijn jongeren van basis- en voortgezet onderwijs uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en in hun omgeving. De beste ideeën worden gepresenteerd en de winnende campagnes bekendgemaakt.