RUG scoort goed in lijst 'Green Metric'

RUG scoort goed in lijst 'Green Metric'

RUG scoort goed in lijst 'Green Metric'

25 jan 2017

De Rijksuniversiteit Groningen staat op de 15e plaats in de nieuwste Green Metric, de lijst van meest ‘groene’ universiteiten ter wereld. De lijst wordt aangevoerd door University of California Davis (USA), gevolgd door de University of Nottingham (UK) en Wageningen University & Research.

Duurzaam beleid binnen universiteiten

De UI Green Metric ranking is opgezet door de Universitas Indonesia om aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen het beleid van universiteiten. Dit jaar deden 516 universiteiten uit 74 landen mee aan de beoordeling. Bij elke instelling werd gekeken naar ‘setting and infrastructure’, ‘energy and climate change’, ‘waste’, ‘water’, ‘transportation’ en ‘education.’

 

Partner in realiseren doelstelling voor 2035

De RUG is één van twintig partners van het platform Groningen Energieneutraal. Als partner levert de universiteit een belangrijk aandeel in het realiseren van de ambitie energie-neutraal te zijn in 2035. Dit doet de onderwijsinstelling door duurzame ontwikkeling te bevorderen in alle facetten van  de universiteit. Zij zetten zich in op zowel duurzame ontwikkeling in onderzoek en onderwijs als het excelleren in duurzame bedrijfsvoering.

Bekijk hier het overzicht van de duurzame activiteiten op de RUG.