Suc­ces­vol­le duurza­me fil­m­avond in DOT: Before the Flood

Succesvolle duurzame filmavond in DOT: een sfeerimpressie

Succesvolle duurzame filmavond in DOT: een sfeerimpressie

2 feb 2017

Ruim 200 Stadjers verzamelden zich op maandagavond 30 januari in DOT (voormalig Infoversum). Zij bekeken Before the Flood, de klimaat-documentaire van Leonardo DiCaprio waarin te zien is hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn. Anderhalf uur later applaudisseert de hele filmzaal. De documentaire maakte impact en motiveerde Groningers om zelf ook aan de slag te gaan.  

Na de film is het druk op de informatiemarkt. Hier was te zien wat de gemeente Groningen en andere partijen, zoals Groningen Woont Slim, Grunneger Power en het gemeentelijk Energieprogramma, nu al doen tegen 'The Flood'. Ook aan de oproep van Wethouder Gijsbertsen wordt gehoor gegeven: zoek een buurtgenoot en kijk of je een wijk-initiatief kunt starten.

De borden met vragen over hoe de stad duurzamer kan worden vullen zich snel met briljante ideeën. Afsluitend worden, met een glas bier in de hand, stemadviezen uitgewisseld. De duurzame filmavond maakt duidelijk: het klimaat moet hoog op de politieke agenda.

Op bovenstaande foto ziet u de intentietafel die ook was opgesteld in DOT. Op deze tafel zijn de partners van het platform Groningen Energieneutraal te zien.  Deze partners werken mee aan de ambitie om als Stad Groningen energieneutraal te zijn in 2035.

Meer weten over de partners van Groningen Energieneutraal? Bekijk hier het overzicht