SKSG gaat groen… Aftrap afvalrecycling

SKSG gaat groen… Aftrap afvalrecycling

SKSG gaat groen… Aftrap afvalrecycling

9 okt 2017

Dinsdag 10 oktober tijdens de dag van de Duurzaamheid vind bij SKSG de aftrap van de afvalrecycling plaats. De aftrap wordt gegeven op SKSG Grootegast Hoofdstraat 81 in Grootegast om 16.15 uur. De aftrap zal worden gedaan door Enno van der Werff, Algemeen directeur / bestuurder SKSG en Gjalt de Jong, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen in een Circulaire Economie van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

SKSG heeft circa 100 kindcentra in zowel Groningen als in het Westerkwartier. De gemeente Grootegast, Leek en Zuidhorn doet al jaren aan afvalrecycling vandaar dat recycling voor SKSG Grootegast niet nieuw is. Alle SKSG locaties (mits we een samenwerking hebben met andere partijen in het pand) hebben een speciaal recyclemeubel voor binnen gekregen waarbij de kinderen middels gekleurde voetjes op de vloer het juiste afval in de juiste bak kunnen deponeren.

Met de partijen waarmee we gezamenlijk in panden zitten, zijn we al mee in gesprek. De lediging wordt gedaan door Milieu Service Nederland in Groningen. Ook doen zij het restafval voor SKSG in de regio. Milieu Service Nederland gaat de lediging in opdracht van SKSG doen omdat de gemeente Groningen nog niet aan afvalrecycling doet zoals in het Westerkwartier. 

 

Bewust wordt niet gesproken over afvalscheiding maar over afvalrecycling omdat de kinderen leren dat producten uit grondstoffen bestaan die gerecycled kunnen worden tot nieuwe producten.

 

Van Hulley box actie/ Nominatie

Om nog minder afval te produceren met elkaar is SKSG een samenwerkingsverband aangegaan met Van Hulley. Van Hulley maakt van oude overhemden boxershorts. Erg duurzaam. Meer informatie is te vinden op: www.vanhulley.nl/welkom/

 

SKSG wil dit duurzame initiatief steunen. Daarom hebben we een box/doos/ container geplaatst op alle SKSG locaties waar ouders oude overhemden in kunnen doen. De overhemden kunnen ingeleverd worden tot 30 november. Door veel oude overhemden in te zamelen kan Van Hulley boxershorts voor vrouwen en mannen en pyjama’s voor kinderen op voorraad gaan produceren. De inzameling is een groen initiatief dat bijdraagt aan een beter milieu. Hier willen we onze kinderen ook al van jongs af aan bewust van maken. Dit past mooi binnen ons speerpunt Natuur & Duurzaamheid.

 

Jolijn Creutzberg, directeur Van Hulley gaat op dinsdag 10 oktober (na de aftrap van de afvalrecycling) een prijs uitreiken aan de kinderen van SKSG Grootegast omdat zij de Van Hulley box op de meest creatieve wijze hadden gemaakt.

Luierrecycling

Later in het jaar zullen we meer informatie geven over onze luierrecycling: https://sksg.nl/over-sksg/nieuws/sksg-gaat-700-000-luiers-per-jaar-recyclen/