Groningen Energieneutraal update - november 2017
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Groningen Energieneutraal update - november 2017
 
01 november 2017
 
 

Beste lezer,

Het Platform Groningen Energieneutraal 2035 ontwikkelt zich steeds verder tot een plaats waar Groninger bedrijven hun kennis en ervaringen over duurzaamheid kunnen delen. Dat is vooral te wijten aan de uitbreiding van het aantal partners - in juni ondertekenden 18 nieuwe organisaties de routekaart. Na de zomer bleek hoe waardevol deze uitbreiding is. Velen namen deel aan de Dag van de Duurzaamheid, de nieuwe Versnellingstafels en zullen aanwezig zijn bij de evenementen die de komende maand worden georganiseerd. In deze nieuwsbrief vindt u, naast het laatste nieuws van de partners, een overzicht van deze activiteiten. 

We blijven u op de hoogte houden en hopen u snel weer te ontmoeten!

- Team Groningen Energieneutraal 2035

 
 
Programma Gro Green Energy - Lezing Circulaire Economie en Workshops
 
Programma Gro Green Energy - Lezing Circulaire Economie en Workshops
 

Een hele stad kun je alleen energieneutraal maken als alle partijen samenwerken. Die samenwerking kan bestaan uit gezamenlijke projecten, maar ook een uitwisseling zijn van kennis. Dat laatste, kennis delen en uitwisselen, wil het symposium Gro Green Groningen bereiken. De middag begint met een lezing van Freek van Eijk over de kansen die circulaire economie biedt voor bedrijven. Daarna geven partners van Groningen Energieneutraal lezingen en workshops, over hun best practise, de lessen uit hun bedrijf, of juist over hun worstelingen en vragen. 

 

In dit artikel alvast een voorproefje!

 
Lees meer
 
 
Klimaatstraatfeest - Bespaar energie met collega's en verdien €5.000!
 
Klimaatstraatfeest - Bespaar energie met collega's en verdien €5.000!
 

Energie besparen; dat betekent een beter klimaat, een besparing op je energiekosten én kans maken op €5.000! De deelnemers van de nationale energiebesparingswedstrijd het Klimaatstraatfeest maken namelijk kans op dit bedrag. Aan deze wedstrijd doen verschillende teams mee, zoals buurtteams, families, maar je kunt ook meedoen met een aantal collega's. Samen verdien je punten als je energie bespaart en uiteindelijk wint het team met de meeste punten. In dit artikel leest u meer informatie over deelname. 

 
Lees meer
 
 
Met Green CityTree zuivert Waterbedrijf Groningen de lucht bij drukke Griffeweg
 
Met Green CityTree zuivert Waterbedrijf Groningen de lucht bij drukke Griffeweg
 

Sinds 10 oktober prijkt aan de Griffeweg een Green CityTree. Waterbedrijf Groningen plaatste deze wand met verschillende soorten mos om de lucht op het drukke kruispunt te zuiveren. De wand heeft hetzelfde effect als 275 bomen en is daarmee een effectieve duurzame maatregel voor stedelijk gebied. In dit artikel de foto's van de Green CityTree en een verslag van de feestelijke onthulling.

 
Lees meer
 
 
Meer dan honderdduizend zonnepanelen in stad
 
Meer dan honderdduizend zonnepanelen in stad
 

Met de opening van Zonnepark Woldjerspoor telt de gemeente Groningen nu 114.227 zonnepanelen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een energieneutrale stad in 2035. De stad zit echter niet stil. De komende maand worden er nog meer zonnepanelen in gebruik genomen en ook worden locaties voor andere zonneparken zoals Woldjerspoor verkend. 

 
Lees meer
 
 
Dag van de Duurzaamheid 2017
 
Dag van de Duurzaamheid 2017
 

Vele partners organiseerden een activiteit tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Zo konden op 10 oktober studenten bij het Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen een pukkelpompoen ophalen. Hiermee vroeg de onderwijsinstelling aandacht voor voedselverspilling. De jongste Groningers van kinderopvang SKSG leerden over afvalrecycling en bij de Provincie Groningen konden medewerkers een kijkje nemen achter de schermen van duurzame projecten in de provincie. In de nieuwsbrief van deze dag vindt u een overzicht van de activiteiten. 

 
Lees meer
 
 
 
Twitter & Facebook
 

Volg Groningen Energieneutraal 2035 op Twitter: @GronEnergie2035

 

 

 Volg Groningen Energieneutraal 2035 op Facebook: facebook.com/Groningengeeftenergie/

 
 
 
Nieuwe Versnellingtafels
 

Na de vakantieperiode is een aantal nieuwe Versnellingstafels opgestart. We pakken hiermee vooral die thema’s en knelpunten op die aansluiten bij de behoefte van de partners van het platform. Op basis van eerdere gesprekken en ontwikkelingen die wij zien, hebben we een aantal thema's geselecteerd. De eerste Versnellingstafels hebben inmiddels plaatsgevonden. Wilt u aansluiten bij een volgende tafel, laat het ons dan weten door te mailen naar groningen@energieneutraal.nl. 

 
Aanmelden
 
 
 
 
 
Eerste Versnellingstafel Waterstof: de knelpunten en kansen volgens de Partners
 

Waterstof kan op verschillende manieren worden toegepast. Daarmee biedt het vele organisaties een duurzame oplossing. Hoe kunnen we dit in de praktijk brengen?

 
Lees meer
 
 
Versnellingstafel Verduurzaming Vastgoed: kantoren kunnen soms meer dan 30% besparen
 

Partners die 13 oktober aangeschoven bij de Versnellingstafel Verduurzaming vastgoed zagen drie presentaties waarin duidelijk werd dat we meer energie kunnen besparen dan we ons nu realiseren. 

 
Lees meer
 
 
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
Enkele van onze nieuwe partners
 
 
 
Agenda
 
1 nov 2017 • Groningen
 
   Let's Gro Festival Groningen
 
2 nov 2017 • Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen
 
   Symposium Gro Gr­een Ener­gy | Gro­nin­gen Ener­gie­neu­traal: hoe doen we dat?
 
3 nov 2017 • Let's Gro tent - Grote Markt
 
   Stadswandeling Energie en Duurzaamheid | Met droge voeten energieneutraal 2035
 
3 nov 2017 • Kantoor Grunneger Power, Oude Boteringestraat 68, Groningen
 
   Startevent Klimaatstraatfeest
 
9 nov 2017 • Energy Academy gebouw, Nijenborgh 6 9747 AG Groningen
 
   Klimaattop Noord NL 2017
 
 
 
Partner worden ?
 

Heeft u - thuis of op het werk - een bijdrage geleverd aan de energiedoelstelling van Groningen? Of bent u van plan dat te doen? Laat het ons weten. Uw verhaal kan anderen op een idee brengen. En hoe meer mensen meedoen, hoe makkelijker het wordt om energieneutraal te zijn in 2035. Meer weten over deelname? Check onze website.

 
 
 
Volg ons op
 
Facebook Twitter
 
 
Printen       Doorsturen       Afmelden